Inaugurarea Amfiteatrului Martin Luther King, Jr.

INVITAȚIE DE PRESĂ 

Ambasada S.U.A. și Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine anunță inaugurarea Amfiteatrului Martin Luther King, Jr. renovat și modernizat printr-un proiect comun. Evenimentul va avea loc vineri, 18 iunie, ora 11:00, la sediul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, str. Pitar Moș nr. 7-13, cu participarea Chargé d’Affaires al S.U.A, David Muniz și a Rectorului Universității din București, Prof. Marian Preda. 

Proiectul sprijină Programul de Studii Americane prin crearea unui spațiu atractiv si multifuncțional dotat cu echipamente de ultimă generație, care permit predarea cursurilor într-un mod interactiv, inclusiv online, și accesul rapid al studenților la multiple resurse academice. Echipamentele și mobilierul au fost oferite de Ambasada S.U.A, iar Universitatea a acoperit costurile aferente renovării spațiului și modernizării sistemului electric. 

Înființat în 1996, Programul de Studii Americane al Universității din București a fost primul demers academic multidisciplinar din Romania dedicat spațiului cultural american. Programa de studii include cursuri de istorie, guvernare si instituții democratice, filozofie politică și economică, literatură, media, antropologie culturală, discurs public, relații internaționale în context global.  Programul de Studii Americane desfășurat atât la nivel de licență, cât și la nivel masteral și doctoral, se bucură de sprijinul Ambasadei S.U.A. si al Comisiei Fulbright din România. 

en_US